Intimiteit

Intimiteit Diest

Visie Huis van Liefde

Huis van Liefde is tantrisch geïnspireerd, waarbij je elke ervaring mag verwelkomen om te onderzoeken. Het is niet verbonden met een religie of godsdienst. Het integreert wel de energetische dimensie en levensenergie in mens-zijn omdat ze wezenlijk aanwezig en voelbaar is. Tantra is ‘Sanskriet’ en betekent letterlijk ‘verruiming of expansie’ (tan) en ‘bevrijding’ (tra).

Tantra integreert ook intimiteit en seksualiteit in haar pad naar diepere verbinding om te leven vanuit je essentie. Het is een pad van integratie in jezelf van je mannelijke en vrouwelijke pool, die zich uiten in kracht en sensualiteit, zijn en actie, geven en ontvangen, Shiva en Shakti, Eros en Thanatos, …

Met Huis van Liefde wil ik graag mensen specifieker begeleiden rond heling in intimiteit en seksualiteit, via massage, aanraking, ademwerk, lichaamsgerichte coaching en workshops.

Aanraken is een basisbehoefte. Aanraking zorgt ervoor dat oxytocine vrijkomt, dat wordt opgevangen in het emotionele centrum van de hersenen (limbische systeem). Oxytocine speelt een belangrijke rol bij het verbinden van sociaal contact met gevoelens van plezier. Helaas is onze huid en tastzin vaak vergeten gebied in het opgroeien. En zit er vaak kwetsing op aanraking, contact, intimiteit of seksualiteit. Oxytocine wordt door iedereen aangemaakt bij positief contact. Het kan een gevoel van vertrouwen en verbondenheid geven omdat het mogelijk stress vermindert en het lichaam meer tot rust brengt.

Intimiteit Diest

Tantra Diest

Intimiteit Diest

Ook het principe van ‘lading’ zoals onderzocht door A. Reich en A. Lowen geef ik aandacht. Zo is het helend om weer te beschikken over een vrije orgasmereflex waarbij je hele lichaam betrokken is en als een slingerende slangenbeweging doorheen je golft. Ik noem het liever een orgastische reflex. Dit is niet hetzelfde als de samentrekkende contracties bij een orgasme die ontlading geven. Het is gerelateerd aan emotioneel lichaamswerk® en de-armouring. Soms is het zo dat mensen niet meer weten hoe gespannenheid te ontladen, behalve via een seksuele ontlading. Anderen zijn vaak het gevoel van genot of plezier helemaal kwijt. Hier begint vaak het pad van heling.