Massage Scherpenheuvel

Massage Scherpenheuvel

Massage

Aanraken en aangeraakt worden is een basisbehoefte. Het liefkozen van de huid biedt veiligheid, geborgenheid en zorgt voor lustervaring, ontspanning, zelfvertrouwen en ‘ik-ontwikkeling’ (jezelf ervaren als afgescheiden persoon van de omgeving).

‘Ik word aangeraakt’ betekent ook: ‘iets ontroert, inspireert, maakt indruk op me, windt me op of ontspant me. In tijden van stress of angst is er vaak geen of weinig tijd voor aanraken of aangeraakt worden. De huid is vaak een verwaarloosd zintuig en toch heel belangrijke bron van welbevinden.

Ik reik een sensitieve of sensuele ontspanningsmassage aan waarbij ik jou masseer met mijn hart in mijn handen. Daarbij stem ik af op jou. Het doel is dat je mag genieten zonder zelf iets ‘te doen’, met ruimte voor je eigen sensaties, gewaarwording, levensstroom, gevoel of ervaring.

Vooraf aan de massage bespreek ik met jou het verloop van de massage, waar je aangeraakt wil worden, waar je niet aangeraakt wil worden. Zo je wil raak ik ook je geslacht of borsten aan als integraal deel van je lichaam. Het kan bijdragen aan het ervaren van je lichaam als geheel. Dit bespreek ik vooraf met jou.

Vragen i.v.m. een yoni- of lingammassage (de tantrische benamingen voor het vrouwelijk en mannelijk geslachtsorgaan) bespreek ik afzonderlijk met je rond de intentie en betekenis zodat dit passend is binnen het kader van heling van intimiteit en seksualiteit en bijdraagt aan een gelukkiger leven en beter functioneren in je dagelijks leven.

Goed om weten

Tijdens de massage blijf ik zelf gekleed en lig je op een matras op de grond. Ik masseer met warme geurloze olie. Ik faciliteer daarbij jouw levensstroom, energie en ga niet mee in een seksueel samenspel. In die zin is er geen sprake van seksuele dienstverlening of erotische massage.

Deze massage is nooit helemaal vervullend als er onderliggend een behoefte zou zijn naar een relatie of gemis daaraan. Dit kan ik je uiteraard niet bieden. Meer voeling met je eigen lichaam, aanraking kan wel bijdragen tot meer zelfvertrouwen, rust bij jezelf, acceptatie van je lichaam, … om in je eigen leven stappen te zetten.

Ik bied geen tantramassage in de betekenis van een ‘happy-end’ massage.

Er is geen douchemogelijkheid, wel opfrisgelegenheid na de massage.

Ik sta open voor samenwerking met andere therapeuten als deze massage zou passen in een traject.

Dit aanbod vervangt geen andere medische, psychische, therapeutische of psychosociale begeleiding. Zo nodig, zal ik doorverwijzen naar andere praktijken of hulpverleners.

Massage Scherpenheuvel

Massage Scherpenheuvel

Massage Scherpenheuvel

Massage Scherpenheuvel

Voor wie: Volwassenen
Prijs: 90 euro
Duur: 1,5u (incl. het gesprek vooraf en afronding).

Aanraking zonder massage

In deze sessie lig je gekleed en leg ik mijn handen een tijdje op bepaalde plekken van je lichaam. Via ademhaling en ontspanning laat ik energie via mijn handen stromen naar jou of nodigt mijn handcontact energie in jou uit om te gaan stromen.

Vaak werkt dit voor velen ontspannend en harmoniserend. Gewenste, zachte aanraking vitaliseert en draagt bij aan gevoelens van veiligheid, rust, diepere ontspanning, … Elke ervaring is anders en weer nieuw. Dit sluit nauw aan bij Reiki, ontstaan in Japan, wat ‘universele levensenergie’ (Rei – Chi) betekent.

Deze sessie duurt 1,5u en kost 70 euro.

Coachende sessie

Naar aanleiding van de massage of aanraking komen er soms andere vragen. Deze kunnen aan bod komen in een coachende sessie. Of in het kader van het traject van heling en intimiteit van Rising Heart, zijn ook helende sessies mogelijk.

Deze sessie duurt 1,5u en kost 70 euro.