Massage Scherpenheuvel

Massage Scherpenheuvel

Massage, aanraking of coachende sessie

Aanraken en aangeraakt worden is een basisbehoefte. Het liefkozen van de huid biedt veiligheid, geborgenheid en zorgt voor lustervaring, ontspanning, zelfvertrouwen en ‘ik-ontwikkeling’ (jezelf ervaren als afgescheiden persoon van de omgeving).

‘Ik word aangeraakt’ betekent ook: ‘iets ontroert, inspireert, maakt indruk op me, windt me op of ontspant me. In tijden van stress of angst is er vaak geen of weinig tijd voor aanraken of aangeraakt worden. De huid is vaak een verwaarloosd zintuig en toch heel belangrijke bron van welbevinden.

Afgestemde aanraking is ook een manier om opgeslagen spanning of (emotionele) blokkades te laten smelten of lostrillen.

Ik reik twee vormen van massage aan: een sensitieve, sensuele ontspanningsmassage en een de-armouring massage. Beide hebben hun waarde voor ontspanning, het vrijmaken van jouw levensenergie, het openen van je lichaam.

Sensitieve, sensuele ontspanningsmassage

In een sensitieve of sensuele ontspanningsmassage masseer ik jou met mijn hart in mijn handen. Daarbij stem ik af op jou. Het doel is dat je mag genieten zonder zelf iets ‘te doen’, met ruimte voor ontspanning, je eigen sensaties, gewaarwording, levensstroom, gevoel of ervaring.

Vooraf aan de massage bespreek ik met jou het verloop van de massage, waar je aangeraakt wil worden, waar je niet aangeraakt wil worden. Zo je wil raak ik ook je geslacht, billen of borsten aan als integraal deel van je lichaam. Het kan bijdragen aan het ervaren van je lichaam als geheel. Dit bespreek ik vooraf met jou.

Vragen i.v.m. een yoni- of lingammassage (de tantrische benamingen voor het vrouwelijk en mannelijk geslachtsorgaan) bespreek ik afzonderlijk met je rond de intentie en betekenis zodat dit passend is binnen het kader van heling van intimiteit en seksualiteit en bijdraagt aan een gelukkiger leven en beter functioneren in je dagelijks leven.

Goed om weten

Tijdens de massage blijf ik zelf gekleed en lig je op een matras op de grond. Ik masseer met warme geurloze olie. Ik ga niet mee in een seksueel samenspel. In die zin is er geen sprake van seksuele dienstverlening of erotische massage. 

Deze massage is nooit helemaal vervullend als er onderliggend een behoefte zou zijn naar een relatie of gemis daaraan. Dit kan ik je uiteraard niet bieden. Meer voeling met je eigen lichaam, aanraking kan wel bijdragen tot meer zelfvertrouwen, rust bij jezelf, acceptatie van je lichaam, … om in je eigen leven stappen te zetten.

Ik bied geen tantramassage in de betekenis van een ‘happy-end’ massage.

Er is geen douchemogelijkheid, wel opfrisgelegenheid na de massage.

De-armouring massage

Een heel andere massagevorm is deze gericht op de-armouring. Hierbij lig je op een massagetafel of op een matras (naar keuze) en is de massage specifiek gericht op de release van spanning, met daarbij bijzondere aandacht voor de spiergroep Psoas, die ook wel eens de spier van de ziel genoemd wordt. Het is een spier die diepergelegen is in je lichaam en niet zo makkelijk rechtstreeks te bereiken is.  Onrechtstreeks kan deze wel ‘aangeraakt’ worden. Het is de enige spier die je middenrif, langs je lenden en bekken met je benen verbindt. In deze massage stem ik voortdurend met je af en je houdt steeds de regie over de mate van druk zodat je lichaam kan volgen en je kan blijven voelen, reageren, …
Vooraf bespreken we of deze massage aangewezen is voor jou of dat er tegenindicaties zijn om dit beter niet te doen.  

Ook hier is er geen rechtstreekse yoni of lingam de-armouring of massage. Als hierrond een vraag zou zijn, kan dit in een afzonderlijke gesprek bekeken worden of dit aangewezen is of passend is in het kader van heling intimiteit of seksualiteit.

Goed om te weten

Ik sta open voor samenwerking met andere therapeuten als deze massages zouden passen in een traject.

Deze massages vervangen geen andere medische, psychiatrische, psychotherapeutische of psychosociale begeleiding. Zo nodig, zal ik doorverwijzen naar andere praktijken of hulpverleners.

Massage Scherpenheuvel

Massage Scherpenheuvel

Massage Scherpenheuvel

Massage Scherpenheuvel

Voor wie: Volwassenen
Prijs: 100 euro
Duur: 1,5u (incl. het gesprek vooraf en afronding).
Geen afspraken in het weekend of vrijdagavond.

Aanraking

In deze sessie lig je gekleed en leg ik mijn handen een tijdje op bepaalde plekken van je lichaam. Het is een vorm van energetisch lichaamswerk. Via ademhaling en ontspanning laat ik energie via mijn handen stromen naar jou of nodigt het handcontact energie in jou uit om te gaan stromen.

Vaak werkt dit voor velen ontspannend en harmoniserend. Gewenste, zachte aanraking vitaliseert en draagt bij aan gevoelens van veiligheid, rust, diepere ontspanning, … Mogelijk opent het iets in jou dat van betekenis is voor jou. Elke ervaring is anders en weer nieuw. Het is gerelateerd aan Reiki, ontstaan in Japan, en betekent ‘universele levensenergie’ (Rei – Chi).

Deze sessie duurt 1,5u en kost 90 euro.
Geen afspraken in het weekend of vrijdagavond.

Coachende sessie

In een coachende sessie ondersteun ik jou in je tantrische pad rond heling van intimiteit en seksualiteit. Dit kan via gesprek, bio-energetisch lichaamswerk of ademsessie.

Ook als koppel ben je welkom (een koppelsessie duurt maximaal 2u en de prijs is 120 euro).

In het kader van het traject heling in intimiteit en seksualiteit van Rising Heart, zijn ook helende sessies mogelijk.

Deze sessie duurt 1,5u en kost 75 euro.