Tantra Diest

Tantra Diest

Wie ben ik

°1970 en moeder van een dochter en zoon die nu volwassen zijn.

Sinds 2011 begeleid ik mensen vanuit mijn opleiding emotioneel lichaamswerk® waarin toen ook integratieve massagetechnieken aangeleerd werden. Later kwam daar ook psychotherapeutische begeleiding bij. Vanuit verdere persoonlijke groei, ontmoeting met mensen en assistentie in tantrische workshops en trajecten, groeide mijn sensitiviteit voor massage, aanraking en heling in contact, intimiteit en seksualiteit. Ik ontdekte ook dat mijn massage-aanbod andere cliënten aantrok dan de mensen met een vraag voor een individuele sessies.

Met deze nieuwe website wil ik mij specifieker richten naar mensen die op zoek zijn naar heling in aanraking, contact, intimiteit en seksualiteit vanuit een tantrische visie waarbij er ook aandacht mag zijn voor de sacrale en energetische dimensie van het lichaam, seksualiteit, het leven. Dit aanbod is ruimer dan alleen het psychotherapeutische en staat er vaak ook los van. 

Daarnaast blijf ik voor psychotherapeutische begeleiding (integratief, lichaamsgericht) bereikbaar via mijn website Sentire. Het scheiden van dit aanbod, geeft mij meer vrijheid en transparantie. Zo nodig, verwijs ik door naar collega’s.

Alvorens zelf mensen te begeleiden heb ik zelf een intense weg afgelegd van persoonlijke groei. Dit pad is en was voor mij de weg naar een dieper en voller contact met mezelf en met mensen (in plaats van mij vervreemd te voelen, alsof ik een toeschouwer was van mezelf).

Het is ook een weg naar het midden van mijn hart. Een weg van voorwaardelijk geven en ontvangen naar onvoorwaardelijk geven en ontvangen, een wezenlijke richtingsverandering in energiestroom in deze polen. En niet in het minst is het een weg geweest naar het liefhebben, openen, laten stromen van mijn yoni en het smelten van mijn hart, het genieten van tedere hartstocht en met dierlijke passie vallen in de diepte.

Tenslotte is het voor mij ook een poort naar het ervaren van diepere bewustzijnslagen, het thuiskomen in wie ik in wezen ben, van nature verbonden, en nog steeds is het een pad van persoonlijke groei in ont-moeting.

Tantra Diest

Tantra Diest

Tantra Diest

Relevante opleidingen

 • 2023: Transformational Breathing® Seminar (6 days), Indalecia Rohita Zirith en Toon Walgrave
 • 2023: dagopleiding Massage Psoas, spier van de ziel, Maria Dauwen
 • 2020- heden: Teamlid jaartraject Heling Intimiteit en Seksualiteit Rising Heart.
 • 2016-2022: Postgraduaat Integratieve Humanistische Psychotherapie (AIHP-HOWEST)
 • 2017-2019: Support bij de organisatie van het tantra festival Rising Heart.
 • 2016-2017: Filosofisch gespreksleider (CVO De Oranjerie).
 • 2010-2019: deelname en assistentie in Encoutertraining, vrouwenweekend, groeijaar emotioneel lichaamswerk, retreats of trajecten tantra en heling van intimiteit en seksualiteit bij Yatri vzw, Rising Heart, NEL vzw en Centrum Voelen.
 • 2010: Reiki Master third degree, uitgereikt door Rob Hermans (USUI SHIKI RYOHO)
 • 2010-2011: Bijscholing Ademwerk NEL vzw (Netwerk Emotioneel Lichaamswerk).
 • 2006-2010: 3-jarige Opleiding Trainer Emotioneel Lichaamswerk (ELW®) + afstudeertraject NEL vzw.
 • 1992-1994: Master in menswetenschappen (criminologische wetenschappen) (heroriëntatie na een eerdere economische master).